Er is zoveel geschreven en gepubliceerd over osteoporose dat we hier nooit 100% volledig kunnen zijn. Bovendien, de één is meer geïnteresseerd in aanvullende informatie over gezonde voeding en de ander heeft meer baat bij extra informatie over aanpassingen in de leefstijl.

De informatiebehoefte is dus erg persoonlijk. Daarom geven we hier een overzicht van relevante boeken die u kunt raadplegen voor meer specifieke informatie over osteoporose. Voor de inhoud van deze website hebben we onder andere informatie uit verschillende boeken en literatuur geraadpleegd.

Mogelijk interessante boeken voor u zijn:

Zorgboek Osteoporose, Patiëntenrichtlijn Osteoporose en het voorkomen van botbreuken
De nieuwste inzichten op het gebied van behandeling en diagnose zijn in 2011 verwerkt in een richtlijn voor artsen. Dit boek is een vertaling van die richtlijn: het bevat dezelfde informatie, alleen de vaktaal is hier weggelaten. Met dit boek weet u wat u te wachten staat als u osteoporose heeft of denkt te hebben. U weet precies wat u kunt en mag verwachten op het gebied van diagnose en behandeling. Daarnaast krijgt u heel veel tips en adviezen over zelfzorg en is er aandacht voor de gevolgen van osteoporose.

Osteoporose

Professor Bartl, osteoporose specialist, geeft op een duidelijke en overzichtelijke manier informatie en advies over botontkalking. In eenvoudig leesbare taal beschrijft hij uitgebreid de werking van de botten en het mechanisme van osteoporose. Daarnaast geeft hij advies over preventie en behandeling van osteoporose. Naast de behandeling met medicijnen staan er tips over beweging en voeding centraal.


Deskundigen over osteoporose

De meest gestelde vragen over osteoporose helder en overzichtelijk beantwoord.


Beter Leven Botontkalking

Dit boek beschrijft het Beter Leven programma; een interactie tussen het gezonder maken van uw lichaam door uzelf te overtuigen van nieuwe leefgewoonten die goed in uw leefstijl passen.

Gezond koken bij osteoporose

Dit boek bevat 101 heerlijke recepten voor sterke botten, waarbij de inname van calcium en vitamine D voldoende in de recepten terugkomt. Daarnaast is er ruime aandacht voor praktische tips en antwoorden op de belangrijkste vragen over de juiste voeding voor osteoporosepatiënten.